De goedkeuring van Jazz in 1994 bij het KWPN was het begin van een lange en succesvolle carriere in de fokkerij. In het jaar van zijn goedkeuring dekte Jazz al direct 100 merries, een hoog aantal voor een jonge hengst. Zijn nakomelingen hebben vanaf het begin af aan een prominente rol gespeeld in sport en fokkerij. Op veulenkeuringen, veilingen, wedstrijden etc. vallen de  kinderen van Jazz altijd in positieve zin op.

In de nafok van Jazz zie je heel duidelijk zijn stempelkwaliteiten terug. Zijn kinderen zijn zonder uitzondering allemaal bergop gebouwd, hebben veel uitstraling, zijn intelligent en spelen met de oefeningen van de hoge dressuur.

Afstammelingenrapport KWPN 1995  Jazz.

Deze hengst presenteerde een collectie voldoende tot ruim voldoende ontwikkelde veulens, die rijtypisch gebouwd zijn en over ras beschikken. De collectie was uitgesproken uniform, zowel qua model als qua bewegingsvorm. Het hoofd is sprekend en goed gevormd. De hals is goed van vorm en lengte, maar de overgang op de schoft/schouderpartij zou vloeiender mogen verlopen. De schoft moet zich nog meer ontwikkelen, maar de lengte is zeer goed. De schouder is goed van lengte en ligging. De rug is doorgaans goed van vorm en bespiering, de lendenen zijn soms iets gedrukt. De croupe is goed van vorm en bespiering en heeft voldoende lengte. Het voorbeen is goed gesteld, soms iets steil; het achterbeen is lang en dikwijls sterk gehoekt. De omvang van het beenwerk is wisselend van fijn tot voldoende, de kwaliteit is goed. De overgang van de pijp in het spronggewricht is vaak scherp en het spronggewricht zou royaler ontwikkeld kunnen zijn. De stap is goed en voldoende ruim. In draf dragen de veulens zich goed, vertonen oprichting en is er sprake van tact en ruimte met goed gebruik van het achterbeen. Ze zetten de hals erop en zouden zich in de bovenlijn meer los moeten laten. Opvallend was dat de veulens nauwelijks in galop aansprongen.

Keur Predicaat  2003.
Met het behalen van het keur predicaat treedt de dan twaalfjarige Jazz in de voetsporen van zijn vader.
Onder Tineke Bartels en Kirsten Beckers ontwikkelde Jazz zich tot een Grand Prix-paard van formaat, met als kroon op het werk een teamplaats op de Wereld Ruiterspelen te Jerez. Naast deze fantastische eigen prestaties zijn ook de prestaties van zijn nakomelingen geweest die Jazz het keur predicaat bezorgen.

 

 

Preferent Predicaat 2006.
In 2006 wordt Jazz Preferent verklaard. Zijn sportprestaties alsmede zijn uitmuntende fokkerijsuccessen zijn voor het KWPN reden genoeg om Jazz de allerhoogste onderscheiding toe te kennen: het Preferent Predicaat.

Paard van het Jaar 2006.
Als geen ander drukt Jazz een stempel op zijn nakomelingen, zowel in type als in beweging als voor de dressuuraanleg. Zijn kwaliteiten als fokhengst onderstreepte de hengstenkeuringscommissie met het hoogst haalbare fokkerijpredicaat: preferent. Reden te meer om Jazz uit te roepen tot Paard van het Jaar 2006, een oeuvreprijs voor de wijze waarop Jazz met zijn prestaties in de fokkerij de Nederlandse dressuurfokkerij internationaal naam en faam heeft gebracht.

Nummer 1 WBFSH Dressage Stallion 2008, 2009, 2010, 2011.

Jazz komt in 2008 op de nummer 1 plaats te staan van de World Breeding Federation for Sport Horses ook bekend als WBFSH. Dit internationale sportpaarden stamboek geeft ieder paard dat deelneemt aan een FEI wedstrijd punten. Zodoende komt er een database voor iedere tak van paardensport (dressuur, springen, eventing).  Ook de fokkerij heeft hierin een eigen tak. Voor Jazz betekende dit Internationaal zijn grote erkenning als Stempelhengst. Geen hengst heeft zo veel nakomelingen op Grand Prix niveau en geen hengst heeft zoveel Nationale kampioenen en goedgekeurde dekhengsten geleverd als Broere Jazz.

Nakomelingen.

Jazz heeft ontelbaar veel nakomelingen in de Nationale en Internationale Sport lopen. En niet alleen in de Dresuursport. Meest opvallende nakomeling in de Eventingsport is misschien wel de bekende merrie Vira (Jazz x Winny Jackson) die onder haar amazone Elaine Pen op het allerhoogste niveau wordt uitgebracht. Ook Parzival (Jazz x Ulft) verdient een vermelding. Met zijn amazone Adelinde Cornelissen heeft de zoon van Jazz bijna alles gewonnen wat er te winnen viel.

Met maar liefst deelname aan 2 Olympische Spelen (2012, 2016), 2x WEG (2010 en 2014), 4x Wereldbeker Finale (2010,2011,2012,2013), 3x Europese Kampioenschappen (2009,2011 en 2013)  en diverse Nederlandse Kampioenschappen kunnen we gerust stellen dat Parzival de meest succesvolle nakomeling van Jazz is.

Anno 2020 staat Jazz altijd nog in de top 10 met meeste nakomelingen die actief zijn in de sport.