Een optreden waarbij Jazz en Tineke Bartels in het donker een kür op muziek zouden rijden omgeven door in het donker geklede dansers die een brandende fakkel vasthielden. Veel paardenmensen hielden hun hart vast. Dat kon toch nooit goed gaan? Jazz die bekend stond om zijn scherpe en sensibele karakter laten optreden in een donkere piste met vuur en muziek?

De fakkelshow werd een show op zichzelf waardoor deze op verschillende grote evenementen werd getoond.
Er werd nauw samen gewerkt met ballet choreografe Yvon Schüler. Tineke Bartels vertelt over deze fakkelshows: “Mensen waren in die jaren nog niet gewend aan het positieve van een sensibel paard. We kregen naast positieve publiciteit ook negatieve publiciteit. Daarom ben ik mij toen gaan toeleggen op de balletshows met fakkels en dansers. Ik wilde gewoon bewijzen dat er geen greintje kwaad zit in een sensibel paard en dat Jazz een fantastisch paard is. Jazz werkte niet voor mij, welnee hij deed het puur voor zichzelf. Jazz is een arrogante kerel die vindt dat hij het geweldig met zichzelf getroffen heeft.  Jazz speelde met de danseressen van de fakkelshow en genoot van alles wat er om hem heen gebeurde”.

De fakkelshows werden een groot succes, critici werd de mond gesnoerd en Jazz stal de harten van vele duizenden mensen. De fakkelshow was te zien tijdens de KWPN Hengstenkeuring in 2001 , in Ahoy Rotterdam waar er vijf uitverkochte voorstellingen waren en waar Jazz een echte publiekslieveling was en tenslotte in 2002 tijdens Indoor Brabant als hoofdact.