naamloos

Op 25 maart 1994 wordt Jazz aangeleverd bij het KWPN alwaar hij het verrichtingsonderzoek met goed gevolg aflegt. Met mooie cijfers wordt hij ingeschreven in het KWPN Hengstenregister waarbij niemand op dat moment kon vermoeden wat Jazz zou gaan betekenen voor de Dressuurfokkerij en het KWPN.

Grappig detail is dat er indertijd ook nog vrij gesprongen werd met de hengsten en dat zij tijdens het examen ook een parcours onder de man moesten springen. Hoewel Jazz daar niet in uitblonk heeft hij enkele zeer goed springende kinderen gebracht. Een van deze opvallende kinderen is de merrie Vira (Jazz) onder internationaal Eventing amazone Elaine Pen.

Exterieuromschrijving.
De hengst heeft een zeer rijke voorhand. Hij is nog wat smal. Het achterbeen is lang en sterk gebogen. Het fundament is vrij teer.

Verrichting.
Eerlijke,  betrouwbare en temperamentvolle hengst, iets kijkerig. Veel bereidheid om te werken, laat zich goed bewerken.
Stap ruim en gemakkelijk. In draf heeft hij zeer veel zelfhouding, een zeer goed voorbeengebruik en voldoende kracht. Galop voldoende ruim en gedragen maar zou wat krachtiger moeten zijn. In dressuurwerk rijst hij in de voorhand en laat hij zich goed bewerken. Als dressuurpaard zeer veel aanleg, geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.
Bij het springen voldoende afdruk maar weinig bascule. Toont weinig vermogen en maakt achter de sprong niet af.
Als springpaard weinig aanleg, geeft zijn ruiter een matig gevoel.  Op stal en in de omgang gedraagt hij zich normaal.

Cijferlijst inschrijving KWPN:

Totaal 71
Karakter 8
Rijproef 9
Trainingsrapport 9
Stalgedrag 9
Vrijspringen 5
Springen onder de man 5
Galop 8,5
Stap 8
Draf 9,5